/Vineriet
Vi är ett urbant vineri. Vi köper druvor från några av Europas främsta vingårdar. Druvorna transporteras direkt efter skörd till vineriet i kylbilar och druvorna når Gamlestaden runt 48 timmar efter att de skördats. Vi arbetar långsiktigt med odlare i våra favoritregioner för att få den kvalitet vi vill ha på druvorna. Vi reser för att träffa våra bönder flera gånger under säsongen för att säkerställa att arbetet utförs som planerat och för att få en bild av årgången. När druvorna väl anländer till vineriet börjar det intensiva arbetet med att krossa, pressa och jäsa druvorna till vin. På vineriet har vi all utrustning som behövs för att göra vin i världsklass.
VÅR IDÉ
Idén att göra vin i en urban miljö föddes i Portland, Oregon. Att transportera in råvaran till storstaden, gärna ett ruffigt industriområde, för att förädla och vara nära konsumenten. Det här är något vi har gjort i Göteborg länge – med kaffebönor, tobak, malt och humle. Allt det känns självklart idag. Färska druvor för att göra vin är ett nytt fenomen i vår stad men egentligen inte galnare än något annat. Vi är övertygade om att bra vin kan göras var som helst.
DRUVOR
Vi gillar viner med attityd, en bra historia och känsla av tillhörighet. Vi gillar också viner som ställer frågor och skakar om. Vi har också, genom våra grundares bakgrund som vinimportörer, mött och lärt oss av vinodlare från världens alla hörn. Genom dessa vänner och kontakter har vi fått möjlighet att arbeta med grymma druvor.
EVENTS
Vinprovningar. Grymma konserter. Hållkäftenluncher. Gästspel från andra vinerier. Bröllop. Skilsmässor. Vad du än behöver.
STÖRRE GRUPPER
Om ni är en större grupp som söker en plats för er nästa träff, sluta leta. Liten eller stor, vi ser till att du får det du behöver och mer. Omöjligt är ingenting.