• Nyheter
  • Press

/Upptäck våra viner

Läs mer om processen eller köp våra viner direkt online.

Vår idé? Den föddes i Portland. Någon fick för sig att rulla in färska druvor till stan och göra vin där folk faktiskt bor. Det fastnade. Vi gillar tänket. För i Göteborg har vi gjort precis så med kaffe, tobak, malt och humle. Nu är det druvornas tur. För visst kan man göra bra vin mitt i stan. Klart man kan.

Och vad är bra vin egentligen? Veganskt, ekologiskt, hållbart, biodynamiskt, naturligt... orden är många och rätt snurriga. Vi säger så här: alla våra viner är veganska. De flesta av våra vingårdar jobbar ekologiskt eller biodynamiskt. Vi är inte några naturvins-purister, men ibland släpper vi jästen fri och skippar svavlet. Vårt mål? Att göra vin som smakar gott, känns ärligt och funkar lika bra på en tisdag som på en fest.

Druva:
Odlare:

VÅRT VINERI – FRÅN EUROPAS VINGÅRDAR TILL GÖTEBORG

Vi är ett urbant vineri. Vi köper druvor från några av Europas främsta vingårdar. Druvorna transporteras direkt efter skörd till vineriet i kylbilar och druvorna når Gamlestaden runt 48 timmar efter att de skördats. Vi arbetar långsiktigt med odlare i våra favoritregioner för att få den kvalitet vi vill ha på druvorna. Vi reser för att träffa våra bönder flera gånger under säsongen för att säkerställa att arbetet utförs som planerat och för att få en bild av årgången. När druvorna väl anländer till vineriet börjar det intensiva arbetet med att krossa, pressa och jäsa druvorna till vin. På vineriet har vi all utrustning som behövs för att göra vin i världsklass.

DRUVOR

Vi gillar viner med attityd, en bra historia och känsla av tillhörighet. Vi gillar också viner som ställer frågor och skakar om. Vi har också, genom våra grundares bakgrund som vinimportörer, mött och lärt oss av vinodlare från världens alla hörn. Genom dessa vänner och kontakter har vi fått möjlighet att arbeta med grymma druvor.

Nyckelpersoner
Vår vinmakare Erik är världens äldsta 34-åring. Han studerade först till sommelier i Grythyttan och lärde sig sen vinmakning på Nya Zeeland, varefter livet tog honom till Stockholm, Åland och Frankrike. Uppvuxen med lamm i Smålands djupa skogar gillar Erik att spendera mycket tid i naturen. På fritiden gillar han att flugfiska och baka ostkaka.

VEGANSKA & EKOLOGISKA VINER PÅ RIKTIGT

Alla våra viner är 100 % veganska. Inte för att det är en trend, utan för att det är så vi vill göra vin. Vi arbetar med odlare som delar vår syn på hållbarhet och kvalitet, och sju av åtta vingårdar vi samarbetar med är certifierade ekologiska eller biodynamiska.

Men vad betyder egentligen veganskt vin? Kort sagt – inga animaliska tillsatser i klarningsprocessen. Inga äggvitor, ingen gelatin, inga mjölkprodukter. Bara druvor, hantverk och tid.

Vi gör vin i Göteborg men våra druvor kommer från några av Europas bästa vingårdar. De skördas varsamt och transporteras i kylbilar för att nå oss inom 48 timmar. Sedan börjar förvandlingen – krossa, pressa, jäsa, vänta. Ett hantverk som kräver tålamod, kunskap och en smula galenskap.

Så om du vill upptäcka vin som är både veganskt och gott, ärligt och gjort på riktigt då har du kommit rätt.

ÄR DU KRÖGARE OCH NYFIKEN PÅ VÅRA VINER?

Ärligt talat – varför skulle du inte vilja ha våra viner på din restaurang? Vi snackar veganskt, ärligt hantverk och smaker som höjer vilken måltid som helst. Oavsett om du kör en taverna, vinbar eller en klassisk restaurang så passar våra flaskor in. Låter det intressant?