/JOIN

Bli Fatägare

FATÄGARE

Vi är ingen vanlig vinklubb. Det är mer en värld vi vill bjuda in dig till och dela med oss av. Kom bakom kulisserna. Res med oss ​​och träffa våra odlare. Häng på vineriet vid skördetid och hjälp oss pressa druvorna. Prova viner med vår vinmakare direkt från fat och tank. Bli omhändertagen av våra vinhjältar i The Winery Pub. Låt oss göra resan mot världsdominans tillsammans (förlåt för hybris).

Vinmakare Erik:

”Kenneth och jag har valt ut några av våra favoritdruvor till våra fatvänner 2024.

Sedan 2017 har vi arbetat med Syrah-odlaren Johan Verrier som är baserad i byn Malleval, en timme söder om Lyon i Frankrike. Johans vingårdar heter Morzelas och Brive där vinstockarna är mellan 10 och 50 år gamla. Under 2019 lade vi till Barbera och Nebbiolo från Piemonte i Italien till vår line-up. Ekologiskt odlade i Barolo-området är druvorna alltid i suveränt skick. Nebbiolo är drottningen.

Planen för 2024 års skörd är att huvudsakligen lagra vinerna på 3 år gamla barriquer, förutom Barbera och Nebbiolo som går på 500-liters fat. Jag tror att det är den optimala åldern då de både ger den rostade intensiva tonen som nya fat har men inte tar över för mycket smakmässigt från druvans karaktär. Beslut om vintillverkning och lagringstid tas när jag vet mer om hur just denna årgång har blivit och hur druvorna beter sig i Gamlestaden. Det är en del av charmen att det inte finns ett färdigt recept!"

Vill du bli Fatägare 2024? Så här funkar det.

  • Vinerna lagras på franska 228-liters ekfat, det finns 12 andelar i varje fat.
  • Det finns totalt 252 andelar
  • En andel kostar från 8000 kr där det ingår fyra events för fyra personer och 24 flaskor vin.
  • Vi buteljerar vinet med en unik fatägaretikett i augusti 2025.
  • När du hämtar ut det så betalas 1900 kr i detaljistens påslag, alkoholskatt och moms.

Ett år i vingården och på vineriet.

  • Live-rapport från skörden (september-oktober)
  • Skördefest (november)
  • Månatliga uppdateringar kring vinets utveckling
  • Möjlighet att prova vinet från fat tillsammans med vår vinmakare (mars)
  • Inbjudan till vinvandring i Slakthuset med nyhetsprovning (6 juni)
  • Inbjudan att buteljera vinet (augusti)
  • Vinet är redo att hämtas ut (september)