/Nyheter/ Mörka tider för Slakthuset?
12 07

Några av er kanske såg nyheten om att ”staden” nu ger upp visionen om att förvandla området till Göteborgs eget Kødbyen. I februari 2016 lockades vi hit första gången för att kika på lämpliga lokaler för vårt urbana vineri. Vi älskade känslan, områdets historia, tillgängligheten, läget i brokiga Gamlestaden och tron på att skapa en unik mat- och dryckesdestination för göteborgare och besökare.

Snart har tio år gått sen vår första visit. Hundratusentals människor har besökt vårt vineri och tvingats lyssna på idéerna om att hantverksvin kan göras i Göteborg och vara både ambitiöst, lekfullt, gott, okrångligt och skoj. Folk har rest hit från både Kviberg och Melbourne. Vi har fått fantastiska grannar med åren. Tiotals miljoner kronor har investerats. Vi har försökt göra vår del och kommer fortsätta göra det.

Politiker från höger, vänster och mittemellan har varit här och berömt våra satsningar. Kommunala, semikommunala och kvartskommunala organisationer, kommittéer, nämnder, projekt, bolag och personer har lovordat Slakthuset och att ”vi vågar satsa här för att göra stan mer attraktiv”.

Nu slaktas (förlåt) visionerna om att Göteborg ska bli lika roligt som Köpenhamn (politikernas och tjänstemännens våtaste dröm). Pengarna behövs på andra håll. Det skylls på varandra. Det var för svårt att möta olika krav. Gastronomisk turism och kultur är inte så viktig. Kvar i området finns vi småföretagare, lätt frustrerade.

Är läget helmörkt då? Absolut inte. ”Staden” och dess förvaltningar kan fortfarande förenkla och driva på utvecklingen av Slakthuset. Göra fler lokaler tillgängliga för driftiga entreprenörer. Nu är det dags för alla fina ord att bli verklighet. Fler kvalitetsverksamheter behöver flytta in. Vi satsar givetvis ännu hårdare för att fler ska hitta hit och göra nöjeslivet i Göteborg ännu roligare. 2026 blir såklart bästa året någonsin här.

Välkomna!