• Nyheter
  • Press

/News/ Café Nizza på besök!
01 24

Är det franskt? Är det italienskt? Who cares. Vattenhålet Café Nizza i de östra delarna av Södermalm är en av anledningarna till att vi sätter oss på tåget norrut minst ett par gånger i halvåret. Deras Fermentata Cacio e Pepe är troligtvis den godaste vardagspastan du kan få för pengar i Sverige och allt som kommer ut från det lilla köket får oss att sluta ögonen och stöna högt. Vinmenyn, drinkarna, den egna pilsnern, allt är spot on.

Den 24-25:e februari gästar gänget från Nizza vår enkla sylta i Slakthuset och vi bröstar upp oss rejält. På kvällen den 24:e blir det en sexrätters meny med förrätter, Cacio e Pepe, varmrätt, ost och sött. 750 pix för käk, viner väljer du på plats. Vinerna kommer under gästspelet uteslutande från Agrell & Hartleys utmärkta vinhandel. Bourgogne, Piemonte, Rhône, Loire & Champagne, någon?

Den 25:e februari kör vi Hållkäftenlunch #32 med samma meny som kvällen före och fyra exceptionella viner till det.